Veel gestelde vragen

 • + -

  1. Kan er een dakterras op mijn dak?

  Indien u een plat dak of een licht hellend dak heeft is het eigenlijk altijd (technisch) mogelijk om er een dakterras te bouwen. Indien het onduidelijk is of een dak aan de eisen voldoet kunnen wij dit op locatie nader bekijken en u hierin adviseren.
 • + -

  2. Mag er een dakterras op mijn dak?

  De Dakterrasbouwers: Dat hangt af van een aantal zaken maar als er buren zijn met een (legaal) dakterras is de kans erg groot dat u ook toestemming krijgt van de gemeente. Echter, bij monumenten en aan pleinen is het soms moeilijk of uitgesloten dat u toestemming krijgt voor het plaatsen van een dakterras met de gebruikelijke maatvoeringen zoals vastgelegde afstanden van dakranden.<br/>
  Houd er rekening mee dat indien u deel uitmaakt van een VvE het vaak een vereiste is om met de VvE en eventueel andere betrokken partijen overeen te komen dat u permanent gebruik zal maken van het dak en zij hier dan mee zullen moeten instemmen.
 • + -

  3. Moeten de balken van mijn dak worden verstevigd of moet mijn plafond er uit?

  De Dakterrasbouwers: Meestal is het verstevigen van het dak niet nodig. Doordat wij een zwevende balkenconstructie aanbrengen van draagmuur naar draagmuur laten wij uw bestaande dak en plafond verder intact. Enkel voor de dak opgang maken wij een doorgang voor een dakluik of dakopbouw. Hiervoor zal er een raveling (dwarsbalk) geplaatst moeten worden in het plafond om de doorgezaagde balken te kunnen opvangen.
 • + -

  4. Kan ik zelf de vergunning voor mijn dakterras regelen?

  De Dakterrasbouwers: U kunt natuurlijk uw eigen vergunning regelen, maar dit kan – als u niet vaker een vergunning aanvraagt – tijdrovend zijn met een geringe kans van slagen doordat u wellicht niet geheel op de hoogte bent van de huidige regelgeving. Onze constructeur is op dit gebied zeer ervaren. Hij kan snel inschatten wat uw kansen zijn en welke aanvraag de meeste kans maakt om goedgekeurd te worden door de gemeente.
 • + -

  5. Krijg ik veel overlast tijdens zo'n verbouwing?

  De Dakterrasbouwers: Doordat wij beginnen met het realiseren van uw daktoegang is de rest van het project redelijk overlastvrij. Met een hijskraan wordt het materiaal in een keer op uw dak gehesen en vanaf dat moment werken wij in principe de gehele dag buiten. Er hoeft dus geen materiaal door uw trappenhuis omhoog en we werken grotendeels buiten waardoor geluidsoverlast en het ontstaan van een rommel in huis word geminimaliseerd.
 • + -

  6. Ik wil graag duurzame meubels op maat voor op mijn dakterras. Kunnen jullie dat maken?

  De Dakterrasbouwers: Ook dit behoord tot ons aanbod. Wij kunnen het afstemmen op uw wensen daar wij een breed scala aan mogelijkheden bezitten. Loungebanken met opbergruimte, bijzettafels, eettafels, plantenbakken en zelfs complete buitenkeukens zijn geen uitzondering. Doordat wij alle meubels uitvoeren in hardhout zullen deze zeer duurzaam zijn, net als uw dakterras.
 • + -

  7. Krijg ik met veel verschillende mensen te maken voordat mijn dakterras af is en moet ik de bijkomende zaken allemaal zelf regelen?

  De Dakterrasbouwers: Wij werken met een vast team welke zijn voorzien is van de benodigde kennis en vakmannen om het gehele project te kunnen realiseren. Mocht u andere werkzaamheden binnens- of buitsenshuis willen verrichten nemen wij ook deze u graag uit handen. Hierdoor zal u maar één persoon hebben waarmee u communiceert en overlegd waardoor we de lijntjes kort kunnen houden. 
 • + -

  8. Kan er op mijn dak ook een jacuzzi of HotTub?

  De Dakterrasbouwers: Een Jacuzzi of HotTub behoord zeker tot de mogelijkheden. Hierbij moet er met de dakterras balkconstructie rekening worden gehouden met zware belastingen. Als u uw wensen en ideeën vooraf met ons bespreekt kunnen we rekening houden met dergelijke aanpassingen.