Dakterras Aanleggen

De voorbereiding

Balkenframe

Bij de aanleg van een dakterras in Amsterdam en omstreken komt een hoop kijken, gelukkig kunnen wij al dit werk uit handen nemen. Voordat je een dakterras mag bouwen moeten eerst de volgende acties worden ondernomen:

1. Tekenwerk opvragen: allereerst moet er een dakterras ontwerp gemaakt moeten worden op basis van bestaand tekenwerk. Indien er geen tekenwerk aanwezig is kunnen wij deze opvragen bij het kadaster of het gemeente archief.

2. Constructieberekening maken: vervolgens maakt onze tekenaar een constructieberekening.

3. Vergunningsaanvraag indienen: zodra de eventuele tekening en constructieberekening zijn gemaakt wordt de vergunnings-aanvraag ingediend in de vorm van een omgevingsvergunning bij de Gemeente. Klik hier voor meer informatie over vergunningen in Amsterdam.

4. Bezwaarperiode afwachten: als de omgevingsvergunning (Wabo) is verleend volgt er nog een bezwaarperiode. Tijdens deze periode van 6 weken zijn omwonende gemachtigd bezwaar maken tegen de vergunningsaanvraag. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat het project vertraagd of zelfs aangepast moet worden.

5. Starten met bouwen! Nadat de bezwaarperiode is verlopen, kan er begonnen worden met het bestellen van materialen en de bouw van het dakterras.

Wilt u dat wij langskomen om dit proces toe te lichten? Wij zijn slechts een telefoontje verwijderd: 06 4344 3116.

 

De bouw

De Bouw

Het eindresultaat wordt voor een deel bepaald door de eisen en regels van de welstand (Gemeente). De Gemeente bepaald bijvoorbeeld welke dakterras constructie er moeten worden toegepast en soms leggen ze ook vast wat voor soort hekwerk je moet gebruiken. De uitstraling, duurzaamheid en inrichting bepaald u zelf.

Voor meer informatie, vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen.