Vergunningsaanvraag

Vergunning aanvragen

Vergunning aanvragen

De voorbereiding
Voor de aanvraag voor de vergunning van een dakterras in Amsterdam komt een hoop kijken. Om te beginnen zal er een dakterras ontwerp gemaakt moeten worden op basis van bestaand tekenwerk. Indien er bij u geen tekenwerk aanwezig is, kan het tekenbureau waar wij mee samenwerken deze opvragen bij het kadaster en aanvullen en wijzigen daar waar nodig. Vervolgens wordt er een nieuwe situatie ingetekend op het tekenwerk welke het eindresultaat van het project betreft met de bijbehorende maatvoeringen en constructie eisen.

Bouwkundig tekenwerk
Onze tekenaar is bekent met de eisen en regels betreft het bouwen van dakterrassen en kan op korte termijn tekenwerk fabriceren. De gemeente neemt 8 weken de tijd voor het verlenen van de vergunning, maar indien er bezwaar wordt gemaakt kan deze termijn meer tijd in beslag nemen. Het is verstandig daar rekening mee te houden in uw planning.

Constructieberekening
Om de vergunningsaanvraag compleet te maken moet deze voorzien zijn van een constructieberekening. Hierin is door een erkende constructeur berekend of de funderingen en draagmuren voldoende draagvermogen hebben en welke constructie er in de aanleg van het dakterras toegepast zal moeten worden.
Zodra al het voorwerk gedaan is, zal er een vergunningsaanvraag in de vorm van een aanvraag omgevingsvergunning worden ingediend bij de gemeente Amsterdam.

Bezwaarperiode
Zodra de omgevingsvergunning (Wabo) verleend is, is er nog rekening te houden met een bezwaarperiode. Tijdens deze periode van 6 weken zijn omwonende gemachtigd bezwaar maken tegen de vergunningsaanvraag om bijvoorbeeld privacy- of stadsgezicht redenen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat het project vertraagd of zelfs aangepast moet worden. Zodra de bezwaarperiode verlopen is kan er begonnen worden met het bestellen van materialen en de bouw van het dakterras.
Voor meer informatie over de kosten en de mogelijkheden of vrijblijvend advies kunt u Contact met ons opnemen.