Dakterras beplanting

Dakterras Amsterdam Plantenbak met worteldoek met kiwiplant

Plantenbak met kiwiplant voor op uw dakterras

Een dakterras in uw eigen stukje buitenruimte welke u geheel op uw eigen manier kunt inrichten. Veel mensen kiezen er dan ook voor om met beplanting een natuurlijk buitengevoel te creëren. Er zijn tal van mogelijkheden om uw dakterras en zelfs dak te beplanten. Plantenbakken met bloemen of struiken, bakken met bamboe als natuurlijk privacy-scherm en zelfs een dak-moestuin behoort tot de mogelijkheden. Klimplanten zoals druif, kiwi en passievrucht doen het goed op een dakterras waar ze hun weg vinden over het hekwerk, de pergola of het klimrooster. Ook uw doorgaans saaie dak(-bedekking) kan bekleed worden met planten. Hiervoor zijn sedum planten (daksedum) zeer geschikt. Graag helpen wij u met het ontwerpen van uw ideale daktuin zodat u straks kunt genieten van uw eigen stukje natuur.

Sedum – Groendak
Beplanting van uw dak kan met daksedum. Een sedumdak, is een dak dat bedekt is met vetplanten. Uw dakbedekking gaat langer mee door een groendak. Het beschermt uw dak tegen UV-licht en zorgt ervoor dat het vervuilde regenwater opgevangen en gefilterd wordt. Daarnaast heeft het een warmte- en geluidsisolerende werking. En het is ook nog eens goed voor het milieu!

Voor meer informatie over de kosten van dakterras inrichting- en beplanting, een daktuin ontwerp of vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen, via de mail: info@dedakterrasbouwers.nl of via de telefoon: 0643443116.